Reserveringsovereenkomst
Vanaf 30 september bieden we via deze website de eerste 6 seniorenwoningen aan. Dit zullen we doen op basis van schetsplatttegronden, gevels en een verkoopprijs bandbreedte.  U kunt voor deze woningen online uw voorkeur voor een specifieke kavel kenbaar maken en u inschrijven.

Na een inschrijfperiode van ca 1,5 week vindt de toewijzing plaats. Mochten er voor 1 kavel meerdere gegadigden zijn, wordt er op dat moment geloot tussen de geïnteresseerden. Mensen die hebben deelgenomen aan het voortraject hebben hierbij een kleine voorrangspositie.

Vervolgens vinden de gesprekken plaats en vragen wij u de reserveringsovereenkomst te tekenen. De reserveringsovereenkomst is een eerste recht van koop: u schrijft zich in voor een bouwnummer, u tekent een reserveringsovereenkomst waarvoor u betaalt, en als de contractstukken (zoals de plattegronden, tekeningen, de definitieve V.O.N. prijs en koopovereenkomst) definitief zijn, heeft u het eerste recht om de woning te kopen. U hoeft op dat moment dus niet mee te loten, zoals andere belangstellenden dat wel moeten doen. Voordeel is ook dat u tijdens het ontwikkeltraject al met ons mee kunt denken over het ontwerp en de plattegronden. Voordeel voor VanWonen, de projectontwikkelaar van nieuwbouwproject Heidezoom, is dat wij goed inzicht hebben in de belangstelling. Op basis daarvan kunnen wij beslissingen nemen. In dit geval gaat het bijvoorbeeld om de keuze die we moeten maken over het al dan niet ontwikkelen en verkopen van senioren woningen.

Wat zijn de kosten voor deze reservering?

U betaalt €250 voor deze reservering. Op het moment dat u de woning ook daadwerkelijk koopt, wordt deze €250 verrekend met het aankoopbedrag van de woning. U betaalt dan per saldo dus niets. Wilt u de woning uiteindelijk niet kopen? Dat is natuurlijk mogelijk, maar dan krijgt u de €250 niet retour. Maar blijkt de Vrij op naam (VON)-prijs hoger te liggen dan de bedragen die we nu communiceren op basis van de marktgegevens, of wordt er een heel andere woning gebouwd (dus bijvoorbeeld een twee-onder-een kap woning in plaats van een seniorenwoning), dan kunt u gewoon van de koop afzien en krijgt u de €250 terug.

Kortom, het tekenen van de reserveringsovereenkomst betekent extra zekerheid voor u, tegen een heel beperkt financieel risico!

Inschrijving en loting voor de reserveringsovereenkomst

In dit proces is het belangrijk te weten dat ‘vrienden van de Heidezoom’, die hebben deelgenomen aan het participatieproces,  voorrang krijgen bij het loten. Aanwezigen van de bijeenkomsten in februari, april en of september krijgen daarna weer voorrang op belangstellenden die niet aanwezig zijn geweest bij één van de bijeenkomsten. En tenslotte nog: het maakt niet uit of u zich als eerste inschrijft op 30 september om 10:00 uur, of als laatste op 10 oktober om 15:55. Pas na het sluiten van de inschrijfperiode vindt de automatische loting plaats (met de hierboven genoemde voorrangsregels). 

Hoe schrijft u in voor de reservering van een bouwnummer?

Heeft u interesse voor één of meerdere bouwnummers, registreer u dan via de knop belangstelling bovenaan deze website. Allereerst vult u uw NAW-gegevens in. U ontvangt binnen enkele minuten een bevestigingsmail met daarin een link waarmee u de aanmelding kunt afronden en een account kunt aanmaken.

Heeft u al een account, dan kunt u ook direct met uw accountgegevens inloggen.

Mijn VanWonen

Zodra u heeft ingelogd, komt u in ‘Mijn VanWonen’. In deze persoonlijke omgeving kunt u actuele informatie vinden over dit project en belangrijke gegevens inzien, wijzigen of aanvullen. Daarnaast kunt u hier online inschrijven op het bouwnummer met uw voorkeur!

Start inschrijving Reserveringsovereenkomst op maandag 30 september om 10:00 uur

In ‘Mijn VanWonen’ kunt u via de button Online inschrijven uw interesse voor één of meerdere bouwnummers kenbaar maken in het online inschrijfformulier. BELANGRIJK: Alleen volledig ingevulde online inschrijfformulieren tellen als inschrijving. Na uw inschrijving ontvangt u een bevestiging hiervan per email. U kunt als geïnteresseerde slechts één keer inschrijven. Dubbele inschrijvingen worden uitgesloten.

Deel deze pagina:

Hoe kunnen we u helpen?